šalabajzeraj

prigode mladega šalabajzerja

Pre(hitro)minuli prazniki

Objavil salabajzer, dne 4.01.2010

Končno sem spet srečen in nasmejan na šihtu, kajti še malo in praznični tempo bi me zanesljivo ugonobil. Koliko folka se je zvrstilo pred mojimi očmi: ko da bi v dobrem tednu skoncentriral obiske iz šestih mesecev. Požrl sem toliko hrane, s katero bi povprečen pisarniški molj zlahka shajal vsaj tri tedne. Na srečo sem dodatne kalorije uspešno kuril z večkratnim drgnjenjem stanovanja ter v švic centrih, kjer sem se gnal za raznimi žogami in žogicami ko pobesnel in nosil domov presmrajeno opremo, da sta imela Lepoprsa in pralni stroj še več dela.

Sam novoletni žur sva z Lepoprso organizirala doma, zaradi slabih izkušenj z množico otročadi na zabavi (beri “Prestolonasledničin prvi rojstni dan”) sva povabila samo en par, ki ima dete enake starosti kot midva. Do osmih zvečer smo se vedli primerno, ko pa smo smrkad spokali spat, smo se ga dodobra nažrli in se razveseljačili. Še sreča, da smo pojedli res ogromno in alko ni zadel, kot bi lahko. Naslednji dan sem s šumenjem v butici opazoval pogorišče in ugotovil, da smo še hujši prasci kot množica pleničarjev. Je pa drgnjenje stanovanja, skupaj z ogromno količino popite vode, odlično sredstvo proti mačku. Preverjeno.

Darila so zgodba zase. Prejela sva množico novih praholovcev: razne fondije (4), kup flaš vina, tri sete za vino (odpirač, zamašek, nalivalnik in protipolivalnik), dva od teh na las enaka, Fračici sva upokojila polovico igrač in jih nadomestila z novimi, pet kopalniških razvajalnih setov, bundo z logotipom nekega podjetja (ki smrdi po vlagi), dva kulija, prevlečena s krokodiljo kožo, pas, ki je predolg za moje brhko telesce (očitno bom moral začeti nositi bolj oprijete cunje, ker sem spregledal, kaj si določen folk misli glede moje postave), dve deki, tri polkilske čokolade z lešniki (katere sem skril pred Milogledo), tri rokovnike, polnilec za mobitel, kateri ima dinamo in ga moraš za delovanje poganjati preko neke ročke in tako dalje. Če samo pomislim, koliko hudega sva z Lepoprso prestala z razbijanjem z glavo, kaj folku kupiti, se drenjala po šoping centrih ter kupljeno zavijala ko budale…

Menda je vse za nekaj dobro. Probleme glede daril za rojstne dneve velike večine znancev imam za letos rešene. Vsa sem opremil z listki, da vem, od koga sem jih dobil, vem, kdo se med sabo pozna in kdo ne, tako da bom lepo vso kramo preprosto sforwardiral. Verjamem, da bo kaka reč čez par let spet priromala v moje roke (o tem je krasno pisal Kishon).

Pa srečno, zdravo in zadovoljno 2010!

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !