šalabajzeraj

prigode mladega šalabajzerja

V savni

Objavil salabajzer, dne 9.01.2010

Že cel teden sem se spravljal oditi v hram miru in sprostitve – savno. Ker Lepoprsa ne vidi smisla v praženju na skoraj 100 stopinjah celzija in kasneje drhtenju v ledenomrzlem tušu ali bazenu, sem bil dogovorjen s Štefo. Žal pa me je, uro pred načrtovanim odhodom, poklicala in me skenslala, češ da ji je frača pripravila neljubo presenečenje, s katerim ne more v savno. Nato sem klical še Ježevca in Lojzko, vendar sta imela dnevne aktivnosti že določene. Tako mi ni preostalo drugega, kot da grem sam. Oborožil sem se še s svežim časopisom ter novo številko avtomobilistične revije in dogodivščina se je lahko pričela.

Ob prihodu sem se malce ozrl okoli sebe in hitro ugotovil, da sem med cca 15 osebki in osebkinjami daleč najmlajši. Pocahnam si ležalnik in grem na prvo rundo cvrtja. Skozi steklena vrata sem opazoval zunanjo teraso, na kateri se je bohotil manjši bazen z ledeno mrzlo vodo. “Tja pa že ne bom šel”, sem si mislil. Nato ugledam nekega ata, po moje jih ni štel manj kot 75, ki je izstopil iz sosednjega cvrtnika. Gladko je odstopicljal na teraso in se potopil v tisto vodo. Prišel je nazaj, živ. “Če je lahko on, bom tudi sam”, si rečem.

Ko sem se spustil do kolen v bazen, so me noge kar zabolele od mraza. Tuhtal sem, kaj naj storim. Najrajši bi jo podurhal nazaj notri in se kot prava mevža stuširal v mrzli vodi, vendar me je bilo sram že zaradi maloprej videnega ata pa tudi ostali bi si mislili svoje. Zato sem nadaljeval. Ko sem cel zdrknil v vodo, mi je zaprlo sapo in imel sem občutek, da mi bo razneslo butico. Hitro sem jo ucvrl nazaj. Med tem početjem se je moje premoženje skrčilo ko cenena kitajska mikica po prvem pranju in za hip me je spreletel občutek, da sem spet v 4.b razredu osnovne šole. Vse skupaj, s prašniki vred, bi lahko skril v eno svojo mehko in toplo dlan.

Zleknil sem se v ležalnik in užival v meditiranju par minut. Nato nankrat prične v moji neposredni bližini nekaj šumeti in žvenketati. Odprem oči in zagledam pol metra od mojega ksihta bingljajoča, skoraj do srede stegen povešena, s sivimi dlakami obrasla jajca in malo nad njimi še sfinkter. Prej omenjeni jekleni ata je imel ležalnik čisto zraven mene in se je med brkljanjem po svoji borši čudovito naprčil (naguzil v polpočepu) in mi nehote poklonil nepozaben pogled v omenjene sestavne dele njegovega brhkega telesca. Obrnil sem se stran in čakal, kdaj bo šumenje prenehalo. Zdelo se mi je, da traja celo večnost. Potihem sem se čudil, kako lahko toliko časa zdrži v tej, vse prej kot prijetni pozi.

Na počitku po drugem cvrtju vzamem avto revijo in uživam. Par ležalnikov naprej pa sta dve cca 50-55 letnici pričeli vse bolj glasno žužnjati. Iz borše sta privlekli še plastične kozarce in neko doma namešano pijačo ter orehovo potico. Priredili sta si pravi party. Ker sta me s svojim, sicer spontanim in prisrčnim početjem, pričeli spravljati ob živce, sem ju vljudno poprosil, naj malo tišje nadaljujeta piknik. Opravičili sta se mi in debato nadaljevali šepetaje. Ampak glej ga zlomka: to me je še bolj spravljalo ob pamet, ker sem pričel vleči na ušesa, kaj se menita.

Med tretjim počitkom pa se je v kotu nek brezobziren star prdec pričel pogovarjati po telefonu in ni in ni hotel nehati. Ko sem ga imel dovolj, sem pristopil in ga prijazno opozoril naj vendar preneha, da se tukaj pač po telefonu ne pogovarja in mu s prstom pokazal na “prometni znak” – prepovedano telefonarjenje. Premeril me je z zaničljivim pogledom (morda me je videl prej, ko sem šel ven iz ledenega bazena), da kaj bo on meni tiho, kdo pa mislim da sem in podobna jajca. Brez da bi ga nehal vikati, sem mu razložil, da je staro govedo neotesano brezobzirno, popokal sem svoje stvari in odšel v garderobo.

Za nameček sem se tam udaril še z eno mlajšo upokojenko, kateri bi se moral po njenem umakniti izpred svoje omarice, da lahko ona nemoteno odlaga stvari na klop. Prav na hiro sem ji razložil, naj stori nekaj, česar gotovo že dolgo ni: se jebe!

Danes mi definitivno ni bilo namenjeno. Še zdaj mi bingljajo pred očmi tista jajca. Koliko so šele bila povešena, preden je zlezel v tisti ledeni bazen…

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “V savni”

 1. NordStar pravi:

  Upam, da ta dogodek ne bo pustil travmatičnih posledic na tvoji psihi.

 2. Don Marko M pravi:

  Zdaj, ko imaš izkušnje, jim v savni lahko predlagaš, da uvedejo redarsko službo….

 3. Nika pravi:

  Ha, ha, ha! Odlično…
  Tokrat mogoče res nisi imel sreče, ampak – poglejmo vse skupaj “on the bright side”… narežali smo se pa menda čisto vsi, ki smo brali tvoje poročilo o teh groznih pripetljajih.
  Ampak res… v savni se vedno najde ene par govedarskih komadov, ki počnejo točno to, kar si opisal ti ali pa
  a.) se savnajo v kopalkah
  b.) noro zalivajo kamenje v finski savni
  c.) si stiskajo mozolje v turški savni
  d.) se nestuširani vržejo v ohlajevalni bazen
  in podobno. Imel si šele srečo…

 4. tončka pravi:

  Najraje pa imam, ko v savno pride družina z dvemi nadvzgojenimi predpubertetniškimi otroki, ki sta skupaj s svojimi starši prepričana, da je vse narejeno samo za njih…nikoli nisem razumela kako to, da jih sploh spustijo not, pa jih.
  A si slišal kaj o Branetu?

 5. Palma pravi:

  ‘Odprem oči in zagledam pol metra od mojega ksihta bingljajoča, skoraj do srede stegen povešena, s sivimi dlakami obrasla jajca..’

  Joj, joj, kako je moralo to zgledati :-) Dobro da nisi kriknil iz čistega presenečenja nad tako pližino izrednega dogodka :-)

 6. NoMercy pravi:

  ko greš tja, kjer je masa folka – sploh pa, kjer so neki kao “redni” obiskovalci pričakuj štalo :)
  Alternative: zakupi čas samo za sebe ali pa si doma postavi svojo savno :)

 7. Flowy pravi:

  Priporočam savne v Thai centru, kjer je lahko max. 6 oseb naenkrat, je bolj intimne narave in prijetno. Šalabajzer, to bo zate! ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !